* GOOGLE+ FANS *

* FANS *

Monday, October 15, 2012

~~ YESTERDAY'S OUTING ~~



Hey hey.. haah.. today nie aku nak citer sikit abt yesterday nyer outing. Actually its not really an outing lah sbb sebenar2nyer kluar tu nak cari info utk projek Dyan. School Geography Project... So lepas solat zohor tu, kita pon kluar ah.. gi Putrajaya ... to Taman Rekriasi Wetland, Taman Botanica dan Taman Wetland. Dapat lah sikit2 info dari situ dan juga gambar2. Yang dok petik gambar jer aku lah nie.. petik sana petik sini. Si Dyan jot down aper yg perlu. 

Mula2 kita pegi Taman Rekriasi Wetland. Sebenarnyer tak tau nak start kat mana. Tapi kita lagau jer lah gi situ dulu. Dan ini hasilnyer:-


TAMAN REKREASI WETLAND









TAMAN BOTANICA










                              








TAMAN WETLAND









Hah tu lah a few picts yang ada, sempat dan terdaya nak amik... sbb nampak kan budak kecik yang tak nak kita dokong or pimpin tu. Dia nak walk sendiri mcm yer yer gitu kan. 

Today pulak, si Dyan baru jer balik nie. Tadi she went out with her friends to Alamanda at abt 11am. Hubby tolong antarkan dia there sbb yer lah frm my place nie kalau nak go anywhere, kalau takder car, jgn haraplah dpt kluar. Public transport doesnt go into my housing area. And if u were to drop kat luar pon, kalau sanggup gi lah naik road yg membukit tu to my area nie. Tu pon kalau sanggup lah kan. So, anyway, nie she nak kluar, aku dah bagi curfew lah to be back home by 6pm. And also no nonsense mcm ckp gi ngan friends 3 org tapi end up kat sana lebih2 and ader boys pulak. Hah yg bab tu aku tak suka. Kalau kluar ader boys, ckp terus terang n dun hide anything. So now since she is currently on school holiday sbb budak2 sec. 3 ader PMR and other secondary levels are given a week holiday,aku bagi dia chance lah kan. Untungkan ader mummy mcm nie.. tu pon kalau dun know how to bersyukur, dun know wat to say lah. Ha ha ha.. 

Tu ader benda yg dia borong but aku tak tau aper sbb dia dah sampai umah, terus naik atas to change. Earlier masa dia balik, ada lah nampak bag2 plastik hehehe. Sure got something.... 

Hari nie, menu lauk dat aku masak is lauk lemak sayur sawi jepon campor pumpkin and ayam grg. Pumpkin ckp melayu aper ek..?? Isskkk..... tapi paham lah kan.. kah kah kah..... 

Hubby keje as usual from 1pm - 10pm. Nie straight lah dia keje this shift b4 changing to 5pm-2am starting from January 2013. K lah... dats all for now. Besok2 sambung lagi k... Ciaaooo!!!! 




2 comments: