* GOOGLE+ FANS *

* FANS *

Saturday, October 27, 2012

~~ RAYA AIDILADHA ~~



Hari nie dah hari kedua AidilAdha. Alhamdulillah, yesterday after hub n son were back frm Solat Jumaat, we drove straight to my sil's place at Semenyih. Since fil is already there since last tuesday. Sampai sana, my 4th sil was already there too. Bab food nie, jgn ckp lah, memang lots of food. Lemang lah, ketupat lah, rendang ayam, rendang daging, lemak lodeh, sop tulang - add together with the dish i brought ayam masak merah and sambal goreng, making banyak lah the food. Memang non stop eating sey for us and dat includes me.. hahahaha. Punya lah banyak mkn hahaha... sampai today dah malas nak mkn dah..... Although not much picts lah for raya korban nie, aku still selitkan a bit here n there k.... 

Gambar yang nie memang aku yg suruh Dyan amik. Hehehe. Al maklum, dah siap2 lah kan......


Budak nie dah ready... Tunggu tunggu nak kluar, sampai dah naik ngantok dia. Ciaaannnn dia.


Haah.. nie lah lauk yang aku masak nie.... Lemak lodeh, Sambal goreng, Ayam masak merah dan nasik empet. Amcam... nampak sedap tak??


Nie melayanz photo taking jer sbb nak waste time tunggu. Sebenar2nyer nie, ngah sakit migraine tau. Tapi tahan jer lah sakit yang teramat sangat tu. Menten tetap menten. Hehehehe


Yang nie pulak, keje si Dyan nie. Takder keje. Ader jer 'playful side of her'. 

Anyway, smlm tu lepas jer hubby n son balik dari solat kan, kita terus drive gi Semenyih lah.Was there sampai mlm - lebih kurang abt 8pm gitu lah. Actually ingat nak balik right after solat Maghrib tapi disebabkan ujan really heavy and hubby stranded kat surau, so terpaksa lah tunggu he balik at sil's place. Right after dah stop kejap, kita terus headed back home. Sempat stop fr awhile kat kedai heheheh sbb nak buy peanut w grape jam. Tu dah jadi one compulsory thing kat umah nie sbb ader 2 hantu peanut...!!! Hahahaha. Nak tau saper hantu2 tu??? Saper lagi kalau tak bukan si Danish and Qis lah. 

After buying the peanut n jam, terus shoot sampai umah since FIL is back w me here. Alang2 hubby is on leave next wk fr two weeks, so ok lah better bring him here pulak kan. Lagipun, nanti after two weeks, Im heading back to Singapore pulak for two weeks. Nie pon sebab nak renew danish n my passports. Next year nak expire, so have to do this nov lah. 

Oklah, Im all done now blogging. Till then, kalau ader citer2 best ke atau aku kluar gi tempat2 yang best ke kan, nanti aku story2 lagi k... so stay tune k..... 


0 comments: