* GOOGLE+ FANS *

* FANS *

Friday, October 19, 2012

~~ ALHAMDULILLAH ITS FRIDAY AGAIN ~~




Ok, today aku grg mee hoon and buat mempedal goreng kunyit tumis kacang boncis. Dah berhari asik rice jer kan.. getting bored with it lah. Hehehe.. Who agrees with me abt getting bored with rice everyday ya?? Mesti banyak yang hands up. *winks winks* Ader lah sikit gambar2 yang aku amik tadi... including gambar makcik kita yg sebok kat dapor jgk time kita masak.

Hah.. nie ngah tumis sambal nyer. Ngah mummy sebok menumis, makcik kat bawah nie pon sebok jgk kat dapor...



Habis semua di geledahnyer...


Ntah aper yang dia main tu. Kita ia kan ajer lah k.


Dgn muka2 dia yang cute tu...


Nie lah kesudahan menumis tadi tu. Terjadi lah sekuali Mee Hoon Goreng


Selesai goreng mee, sempat pulak buat Mempedal Goreng Kunyit Tumis with Kacang Boncis.

Time ngah buat dish nie kan, si budak Qis nie dah sebok asik ckp nak mkn. Hehehe. Mesti dia dah terasa lapar yang teramat sangat dgn bau2an yang ada dlm umah nie. So bila selesai jer suma masakan, aku pon aper lagi..............,

Hehehe. cedok terus mee hoon, mempedal dish tadi tu ngan telor 'ceplok'(bahasa jawa), makan lah dua beranak - aku ngan si Qis nie sama2. Nampak jer mee nie banyak tapi Qis sorang jer dah half dia mkn. Tak padan kecik kan ... kalau bab mkn, dia lah 'chip' nyer. Hahaha. 

Nie si Danish and Dyan baru jer balik skool. Danish kasitau yang Monday depan nie dia tak skool sbb ader Camp Activity kat skool for Primary 6. Syok betol budak2 nie kan bila time2 skool nie. Ader jer cuti nyer. Lepas tu Friday cuti lagi sbb Raya Aidiladha. Si Dyan pulak cuti Thurs ngan Friday utk Raya . Den nanti mulai 5th Nov, Dyan dah start cuti dah sbb the start of SPM exam utk budak2 Sec. 5. Wah wah wah tu satu minah tu... cuti sakan betol!! Tu cuti terus sampai ujung December tu. Si Danish pulak mula cuti 4th Semester on the 10th Nov. Best betol jadi budak skolah.. Kalau boleh turn back time, memang aku dah turn back dah and den make full use of the time tu sbb once gone, u wont get it back anymore...

Today last day of Danish nyer exam. Aamiin.... dia kata. Hehehe. Tu sbb nak main jer.. main game lah main ngan kawan2 lah.... Bila bab study, punya lah liat.... Agaknyer some boys mcm tu lah ek. K lah. Budak kecik nie asik nak mengejar abgnyer nie dgn pin bowling. Hehehehe. Dia nak rembat abg dia. And aku lah tukang jadi referee nyer. Hahahaha.

Happy wkends to all yer. Sbb biasa lah blog aku nie off day Saturday n Sunday kekeke. Ciao suma..!!!!!



0 comments: