* GOOGLE+ FANS *

* FANS *

Friday, September 5, 2014

~~ HEY HEY ITS FRIDAY ~~

Hello hello hello..... haahh hari nie dah friday. Mesti ramai yg dah happy sgt tu kan bcos weekends are coming ... Hehehehe. Aku yg tak bekerja nie pon selalu look forward for weekends. Sbb aper tau, sbb......... Mr. Husband tak keje.. Yeay...! Tu bererti, boleh kluar merayap nanti. Hahahaha. Yerlah mesti lah excited kan. Dah 5 hari seminggu asik terperap kat dlm umah. Dah mcm dok kat dlm jail tau. Hehehehe. Al-maklum lah kete cuma satu jer. Once Mr. Husband dah bawak kete gi keje, aku terpaksa lah dok diam2 dlm umah jer. Haahh.. lesen ader tau.. cuma kete takder xtra hehehe. Doakan lah yer semoga dimurahkan rezeki lagi biar dlm beli 1 xtra car utk aku hehehehe. 
Kalau yg biasa follow atau blogwalk 'umah cyber' aku nie, mesti ramai yg notice kelainan sikit kan. Hehehe mcm baju, kalau hari2 pakai baju yg sama mesti jelak kan. So aku tukar lah sikit2. Tukar pemandangan lah kata kan heheheh. Alaa nie tukar yg simple2 jer sbb aku nie bukan lah xpert sgt dlm 'membina' blog. Kah kah kah. Sekadar2 basic2 tu tau lah. Hehehehe. 
Ok, smlm kan ingatkan nak lakarkan something kat sini. Konon2 nak share lah pasal aper yg aku masak smlm. Tapi kan, tiba2 mcm dtg penyakit 'M' tu kan. So jawabnyer, lupakan saja. Hehehehe. Anyways, nie hah aku nak share sikit lah gambar2 masakkan pd hari yg lepas2. :-)
ASAM PEDAS IKAN PARI W LADY FINGERS
(mcm sedapkan?? Mmg ah sedap..!!!)



BIHUN GORENG PUTIH, CILI PADI KICAP N AYAM GORENG BEREMPAH
(nie pon nampak sedap kan.... :-D)


K, yg bihun putih tu kan, dah lama sebenarnyer aku tak grg cam nie. Selalunyer buat bihun grg merah. Disebabkan anak bujang yg tak tahan pedas, aku buat lah camnie. Biasa lah budak2, kalau bihun camnie, mmg lah mknnyer tak berenti. Hehehehe. Tapi takper, yg penting is drg mkn n drg suka. :)

Utk hari nie pula, aku masak............,

Tadaaaaaaaaaaaa....!!!

(KARI AYAM)


Hari nie masak kari ayam nie pon sbb dah out of ideas nak masak aper dah. N tekak nie lak tak kasi signal nak masak aper. Hehehehe. So aku bedalkan ajer lah kari ayam. Anak2 pon suka mkn. Utk aku, aku tak kisah sgt. Tak mkn nasik, aku mkn oats jer pon boleh. Hahahaha. Ader matlamat diet nie sebenarnyer heheheheh.

K lah, takleh lah nak menceceh lama2 sbb anak bongsu bertuah nie kan, ajak main barbie ngan dia. So.... sehingga kita 'bergosip2' lagi, happy weekends suma......!!!!!!!

xoxo <3<3<3



1 comments: