* GOOGLE+ FANS *

* FANS *

Tuesday, September 9, 2014

~~ REZEKI FOR TODAY ~~




Hai hai hai.... we meet again here.. cewahh speaking 'london' lah pulak kan.. hahaha.. K for today, aku nak share lah sikit menu hari nie dan yeayy aku dah back to disipline diri aku balik utk 'kempiskan' badan yg kembang nie kan. 

Tadi pagi, aku baik tau hari nie sbb dah kembali breakfast OATS. Hehehehe. Aper nak buat mcm dlm blog post aku yg lepas2 tu, lutut dah mintak tolong bila naik tangga... so kene lah paksa diri nie utk 'kecikkan' diri balik.

Yes, pagi tadi, aku mkn Oats with Vico without sugar/milk. Memang tawar tapi kata org kan "Yang tawar, yang pahit tu lah yg buat kita sihat". Betol ke?? Hahahaha. Aku nie main belasah jer ckp cam tu. Tapi bila difikirkan balik, true lah sikit2 kan. Tapi mmg berkesan lah. Kalau ader yg nak cuba silakan lah. Aku memang dah lama gula VICO. Kalau bagi aku MILO, mmg aku tolak tepi sbb rasa nyer tak sedap. VICO is way much better taste lah. Aku guna abt 1 tablespoon of Vico and 6 tablespoon of Oats. Sungguh mengenyangkan. Boleh tahan sampai ke ptg tau (utk aku lah). Kalau yg lain tak tau lah pulak kan. Perut lain2 kan. Haahhh, aku nak share gak gambar oats yg aku mkn tadi tu... manalah tau kan boleh kasi perangsang utk yg nak turunkan berat badan. Sbb mmg lah dari tgk packet Oats tu jer mcm liat gitu nak mkn. Tapi once dah pekena mcm aku buat nie, memang confirm boleh mkn tau. Tapi eat with caution sbb......... ITS VERY ADDICTIVE (utk aku lah, org lain aku tak tau). Mulut aku nie, asik nak oats tu jer. Lain2 aku dah tak suka mkn dah..... K, sembang nyer sembang, gambar lupa nak upload lak... Well, here it is.............


Nampak mcm tak bestkan, tapi sebenarnyer sedap...!!!


Once aku dah settlekan perut aku with this, aku pon tunggu aper lagi... MASAK LAH..!!! Lambat2 nanti kesian anak2 nak mkn. 

Fikir nyer fikir, last2 prepare utk masak Telor Masak Kicap. Since aku malas mkn nasik, aku rebuslah cuma 4 bijik telor tapi malangnyer, satu kene cukai.. Hahahaha di kebas oleh anak bongsu ku. Dah lazim anak2 mesti mkn yg putih jer kan. Terpaksa lah aku bedal yg part kuning tu. Haiizzz nie kalau check cholestrol aku mesti tinggi nie sbb asik kene mkn yg kuning jer... hehehe nak buang sayang pulak kan.

Hahh nampak tu, yg tinggal hanya yg putih utk si anak.


Selesai settlekan dia mkn telor, aku pun mula nak masak lauk simple nie. Nie lah outcome nyer.... Cepat dimasak sedap dimkn.... tapi bukan maggie tau.. hahaha..


Telor Rebus Masak Kicap


Biasa2 jer masak kicap tu kan. Tapi takder lah lauk nie jer kan. Mcm terkontal kontil 1 lauk gitu. Aku akhiri dgn grg ayam instant tapi sedap. Aku puas try mcm2 jenis ayam instant nie tapi selalu jer tak dpt yg sedap. So one fine day tu, aku try lah this particular one n it turned out, MEMANG SEDAP!!! Kalau ader saper2 yg penah try mkn McWings dari Mcdonald Singapore, confirm will say, ekkk rasa nyer sama lah.... Heheheh betol.. aku tak bedek. Dulu tiap kali aku balik Singapore, mesti nak beli McWings dari Mcdonald nie. Tapi sejak akhir2 nie kan boycott Mcdonald, so aku pk cuba lah carik yg seakan2 ke kan... Sekali ader lah...... Haaahh nak tau yg mana satu???? Yang nie lah........

Hanya yg nie....

Anak2 aku memang suka sgt Drumet nie tapi mesti beli yg hot n spicy. Kalau yg biasa nyer tu kurang sedap lah. Tiap kali kalau goreng, mau 4 keping sorang lah. Hahahaha 2 hari grg, dah abis 1 pkt. Tak ke gagah tu namanyer. Ke ke ke. And kalau utk nuggets yg hampir2 mcm Mcdonald Nuggets kan, pon dari AYAMAS gak. Haaa dah tau kan.. gi carik, grg n try k. 

So tu lah yang aku nak kongsi hari nie. Mana lah tau ader yg mencarik benda2 yg sedap mcm nie kan.... Hehehehe. Info yg baik, kita share :)

K lah, hari pon dah mcm mendung gitu. Jap lagi mesti ujan, Nak kene standby tutup modem sbb takot kene sambar petir lak. Dulu dah 3 kali kene sambar. Jenuh asik nak gi beli baru jer. Hehehehe. Salam sayang dari Mommy Shidah;

xoxo <3<3<3






0 comments: