* GOOGLE+ FANS *

* FANS *

Saturday, September 27, 2014

~~ CERITA SEMALAM ~~





Heeeeelllluuuuuuuuu........ Haaahh sorry yer smlm tak sempat nak update. Bz smlm tu. Pagi2 dah kene antar Mr. Husband gi keje. Kesian Sarah dah kene kejut pagi2 sbb nak kene ikot skali antar. Yerlah umah takder org. Si kakak n abg dah gi skolah. So terpaksalah kejut dia pagi smlm tu. Lepas antar Mr. Husband tu, aku drive balik umah. Mandikan Sarah dulu (sbb masa nak kluar tu dia masih tido, tu yg kopet), bagi dia sarapan, sempat aku cuci baju, sidai baju, sapu umah, lepas tu baru lah kluar lagi gi skolah si kakak lak. Yup, smlm tu ader "meet-teacher-parent' day sekali gus amik results Percubaan Peperiksaan PT3. 

Sampai jer aku kat skolah SMKCyberjaya, kusmangat...... upanyer dah ramai gak parents2 yg dtg especially 3KRK. Yang lain2 class tu aku tgk mcm tak sesibuk class anak aku nie. Dari kul 10.30 pagi aku sampai dan queue in line utk jumpa cikgu class, kul 12 baru lah dpt turn aku. Mau tak ramai tu... Dah ramai tu satu hal, lama pulak each student nyer parents 'berceloteh' dgn cikgu berkenaan. Dgn nak isi masa menunggu tu, sempat gak lah parents2 berkenalan. Hahaha yer lah selama nie, kalau raya, anak2 nie kluar beraya, kita parents cuma kenal sipulan nie saper sipulan nie saper. Tak kenal lah parents2 masing2 kan. So bagus gak bila kene tunggu mcm nie.. boleh share2 lah aper2 berkenaan anak2 kami nie. Kira mcm gossip session pasal children lah. Kah kah kah. 

Yang si student2 nie suma sbb dah peringkat remaja lah kan, so drg takder lah nak dok ngan kita parents2 nie n dat includes si Sarah. Dia sebok ikot kakak n kawan2 kakaknyer. Siap nyanyi2 lagi ah.. aduhaaii anak nie.. selamba jer..... 

Disebabkan masa time aku dpt jumpa cikgu class tu dah kul 12, terpaksa lah aku cut short sbb nak kene gi fetch lagi sorang anak aku nie kat SKCyberjaya. Sekolahnyer mmg lah sebelah2 jer, tapi vehicle entrance n exit nyer lain. Just in time masa aku nak gi amik si abg nie, dia pon baru kluar dari skolah, hahaha, terlari2 ntah aper yg dikejarkan tu... aku pon jerit lah panggil dia (dah mcm tarzan gitu kan). 

Dia pon kasitau nak gi panggil kawan dia yg nak tompang kete skali. So sementara dia gi tunggu kawan2 dia tu, aku jln lah pelan2 to the car. Panas sey smlm tu... tak tahan keperitan matahari. Kalau boleh nak jer lari gi kat kete n cepat2 bukak aircon. Hahahha, bunyi mcm ngada2 gitu kan... nyampah nyah!!!

Sebab ader 2 kawan si abg nie yg tompang, aku jadi supir lah untuk smlm tu.. heheheh.... dah 3 org tu kat blakang, tak tau dok diam2 (biasalah tu kan, boys mana tau malu n nak dok diam2 kat kete org kan) and si kakak n Sarah dok depan. Ingatkan mula2 nak gi beli lunch dulu b4 balik, sekali alamat stuck kat jam lah pulak. Exit masuk Seri Kembangan mmg selalu mcm tu lah, boring betol!!!! So finally bila lepas dari traffic light tu dah dekat kul 1pm. Fikirnyer fikir, mmg tak sempat lah kalau nak gi beli lunch dulu baru balik sbb si boys nie nak gi solat jumaat kan.. so terpaksa abaikan saja niat nak gi beli lunch den terus masuk exit ke LEP. Selesai mengantar bdk2 tu n sampai umah, si abg terus siap2 nak gi Surau. Aku ingat nak kluar jap tapi susah kalau penyakit malas dah menyelubungi diri kekekeke. So end up, bukak laptop, order online "DOMINOS". Kekekeke, dari nak beli nasik ayam ke pizza peginyer. Surf nyer surf pasal nak beli aper, last2 beli pizza jer lah. Tapi beli tak calang2... sekali beli hah ngkoo.... xtra large!!!! Budak2 nie lah sebok nak mkn pizza jer kan, hah sekali mommy beli xtra large, mkn kau....!!! Hehehehe nak tgk baper pizza tu..... besaaarrrrrrr....... satu pizza potong lapan tapi kusmangat, besar gila size nyer tu.. hahahha.... nak tgk?? Haaahh jap ek.......... Nampak tu.....


Yang nie pizza Extravaganza.


Yang nie lak, pizza Chicken Pepperoni.

Nampak mcm biasa jer kan, tapi cuba lah gi beli.. hehehe baru tau baper besar pizza tu. Nak order online pon senang daaaa.... Payment wise leh choose lagi nak bayar cash ke credit card ke. Kalau cash, siap ader choice nak bayar exact amount ke, RM50 ke RM100 ke..... heheheheh.  Lepas order tu kan nanti dia tunjuk progress orders kita tu, dari submiting order, ke baking ke packing ke delivering pon dia show ah. Bagus kan mcm tu. And alhamdulillah so far service kat area umah aku nie, memang tiptop. Time menunggu pon seriously tak mcm Pizza Hut. Kalau Pizza Hut, jgn kata delivery, mkn kat situ pon service punya lah lambat + lemau. Sebab tu aku dah lama tak gi Pizza Hut ah... so much better order dari Dominos. Pizza nyer pon to me lagi sedap dari Pizza Hut. Memang lah Pizza Hut offers a lot more choices kan sbb ader pasta tu suma, tapi kalau nak mkn pizza or roasted chicken wings, better beli kat Dominos lah.(nie pendapat aku jer lah k... tekak masing2 selera masing2 kan).

Masa ngah mkn pizza nie, hujan pon mula turun.... sedap ah hujan2 mkn pizza... dari tak berapa lapar, terus jadi lapar gila. Hahahaha. (tapi mkn tetap mcm biasa yer.. tak lahap2 pon). Sambil mkn tu, aku doa lah mintak2 hujan tu berenti masa aku nak gi amik Mr. Husband. Sebab aku nie rabun gila, kalau hujan or mlm memang aku takleh drive. Rabun teruk sebenarnyer aku nie. Kalau jauh mmg aku takleh nampak, sign board jgn ckp lah, langsung takleh baca. Bayangkan kalau nak tgk tv, aku dok kat dining area jer dah takleh nampak dah subtitle n muka org tu pon dah jadi double (lebih kurang 5metres dari dining ke tv)). Kalau hujan lak, mmg teruk ah, dah mcm org buta drive kete gitu. Kalau mlm, aku takleh nampak sbb cahaya dari lampu kete, so takleh agak jauh dekat kete depan aku tu and jarak vision aku kalau mlm tu kan, aku rasa 10metre jer kot. Teruk kan, kalau ader emergency, nak brake mesti gelabah dibuatnyer. Sebab tu aku kalau drive, siang and sunny day jer aku confident. Lain2 mintak ampun lah melainkan betol2 emergency. Aku mmg ader cermin mata utk rabun aku nie, tapi pakai kalau tgk jauh jer. Aku tak pakai permanently sbb bila nak tgk dekat, pening lah pala pakai cermin mata tu. So kalau ader sesiapa yg kenal aku, tapi aku tak tegur, minta maaf lah byk2 sbb bukan sombong tapi sbb tak nampak kalau jauh hehehhe. Jgn marah haaaaaaaa.... 

Sikit ari dah pegi check kat specialist di Columbia Hospital, mmg mata aku ader masalah. Nak pegi buat cermin mata baru, kusmangat harga nyer mak oiiiiii lenses nyer jer dah RM300+, blom masuk frame nyer tu!!!! Terpaksalah tunda dulu n penuhkan tabung hehehehe. 

Anyway, nasib baik masa nak amik Mr. Husband tu dah stop hujan.. selamat..... Hahahah... Terima kasih Ya Allah sbb kabulkan doa stop ujan tu jap hehehehe.

K lah, hari pon dah mlm dah nie, time nak kasi bdk Sarah nie tido. Dia selagi aku tak naik atas, selagi tu lah dia nak main saja. Kdg2 tu dah kat bilik pon dia nak main toys dia. Hahahaha, bdk jenis hyper mcm nie lah. Kdg2 tu penat melayan dia. Kita nie dah 'pancit' time2 cam nie, dia masih active lagi. Tak kira masa active nyer. Siang tu pon tak tido lagi tu. K lah yer.. salam sayang dari mommy....


xoxo <3<3<3


0 comments: