* GOOGLE+ FANS *

* FANS *

Wednesday, September 5, 2012

~~ KESIBUKAN YANG TERAMAT SANGAT ~~

Whoahh whoahhh.. lama nyer tak update... MasyaAllah, sesungguhnyer kesibukan yg teramat sgt yg buat takder time to update. Anyway, nie dah ader dah nie.. Hehehehe. "Huh??!! Nak tau naper too long tak update???"
Well, month of July sampai August tu kan tengah bulan puasa. So bila ader time tu baru lah sempat nak chot-chet kat sini. Puasa2, this hr petang2 dah bz to cook utk ifthar kan... Den habis jer puasa, dah raya pulak.. Was back in SG to celebrate raya for abt 1 week gitu lah. Den by the time dah balik sini, mana clear baju2 to wash yg took me 4 days straight to finally abis cuci. Lepas tu sibuk uruskan rumah pulak, dengan ragam nyer Qis, dengan migraine yg tak abis2 nie.. fedup tau!!
Nie pon, ngah perah2 otak to type in today, migraine ngah menyinggah. Dari smlm lak tu... Ubat dah berkoyan2 makan tapi tak ilang2. I think its because of the stress level, hormone level and unstable sleep level yg buat my whole body jadi hay-wire sampai asik migraine jer sbb lack of proper sleep. Mana tidaknyer, si Qis... each nite mesti berkali2 bgn..Reason sbb dia sadar dia sleep kat Cot and wants to move over to my bed. So kalau dia dah tido kat my bed, macam mana i nak ader peaceful sleep sbb dlm pala otak nie asik ingat dia kat situ n takot kalau2 terhempap ke, terjatuh dari katil ke. Aku jatuh takper. Jangan pulak dia yg jatuh. Dah banyak kes pasal budak jatuh katil n end up either coma atau death. Just because of the well i shud say negligence of the parents lah. Budak, aper drg tau kan.. Kita sebagai org tua nie lah kene amik full responsibility abt all the hal ehwal in the house. So because of the full responsibility nie lah aku kene cope alone.... Memang frankly speaking, kalau spouse tak help out, memang boleh jadi gila tau... sbb kalau suma sorang2 kene pikul, boleh jadi satu emotional n mental torture sey. Dengan tebiat.. ekk wait.. not tebiat..mcm kasar gitu kan... karenah satu2.. karenah anak2, karenah spouse n karenah sendiri.. Wuakakaka.... Kadang2 org cakap, kalau takder all these, boring lah life. Benda2 nie lah yg buat warna warni kehidupan.. tapi kan kalau dah menye-stress kan diri, boleh tahan ke???? Tepok dada tanyer selera lah yer....
Ok, aku tak nak lah mempetpot2 banyak2.. nanti boring lah pulak kan. So, here aku uploadkan lah sikit gambar raya untuk saja2 nak penuhkan tempat... :P. And a short video of anak dara yg selalu colour my life with corang coreng.. hehehehe... Enjoyz k....


Nie si bujang, Danish Mirza, yg selalu very photogenic n auto response bila bab nak amik photo.





Cik adik manis, Dinah Diyanah, nie kalau time nak amik gambar, mesti ader  jer yg dia buat to cover2 muka dia. 






Mummy ngan puteri bongsu, selalu bersama.. sbb dia tak nak org lain!!!







Nie kes kelam kabut amik gambar... "mummy!!!" Tau2 dah snap.






Cik adik manis kita lagi dengan gambar yg akhirnyer tak meng-cartoon kan diri dia.






Dari nenek ke cucu.. Yang tengah tu lah my mama tersayang... 






Makcik kepo nie kan, asal org pegang barang mesti dia nak try jugak... Yang hensem burger tu my brother..sorang jer adik tu lah dia.... Ouhh masih bersekolah ek di Nanyang Technology University di Singapura.






Makcik kepo nie lagi.. dia kalau dah kemaruk amik gambar, nie lah jadi nyer.







Dah manis2, kok jadi mcm tu.. kan tadi dah ckp, makcik kepo tu lah yg mencorang corengkan my life.






Kakak n adik sedondon.....






Hahh.... yg belah kiri tu my hubby, Mr. Adie kita. And yang kanan tu, my papa.. both leh lawan perut.. keh keh keh...





Once dia dah pakai shoes, alamatnyer kene kluar and yg jadi mangsa untuk tengokkan dia, abgnyer lah saper lagi!!






Si manis yang ganas......






Nie one of her videos yang boleh buat org geram dengan gelagat dia....


K lah, u all enjoy lah aper yg patot.. sehingga ader masa lagi, kita leh pot pet kat sini lagi k.. Adios..!!!





0 comments: