* GOOGLE+ FANS *

* FANS *

Friday, September 14, 2012

~~ SALAM JUMAAT ~~

Tap tip tup, tau2 dah Friday. Bila baru jer mula hari Monday, mcm jauh gitu tgk Friday kan. Tertengok2 calendar tu hari2, hitung2 bila nak Friday sbb looking forward pon Saturday Sunday kan. Anyway, selamat bekerja utk yg bekerja dan juga yg dok umah. Wuakakakaka. Dok umah pon keje jgk kan... Dok umah nie lagi hectic kalau compare to yg working. Dats what I feel lah kan... Difference in going out to work and being a stay home mom. Penat dok.... Hehehehehe. 
Hari nie hari malas semalas2nyer utk aku. Kah kah kah. Sbb dah terlalu penat yesterday lah. So.. hari nie, suma mkn maggie jer. Yup... malas nak masak. Selesai buat keje umah suma, nie lah yg aku dpt masok n citer sikit2 lah here. Even tho ader rasa bersalah sbb tak masak, but really ah.. IM JUST SIMPLY TOO TIRED TO COOK. Bohong kalau aku boleh buat derk jer bila bab tak masak nie but memang terlalu penat hari ni lah. So, maggie pon maggie lah kan. Janji perut kenyang. Working people ader jugak off nyer, annual leave nyer, emergency leave nyer, medical leave nyer. But being a stay home mom, Im not entitled for all those.. kene standby 24hrs ader lah. Siap ader OT kadang2 tu. 

Right now, budak kecik Qis nie baru jer tido. Kang kejap jer nanti dah bgn. Selalu mcm tu.. tidonyer tak lama. Lagi2 jap lagi the other siblings nak balik, lagilah dia takleh tido betol. Lepas tu nanti cranky nyer, masyaallah.... leh ilang sabar tau. K lah, for now nie jer. In case if ader lagi story2 yg interesting kan, will edit n repost again k... Sehingga berjumpa next wk.... Sayonara!! :)

0 comments: