* GOOGLE+ FANS *

* FANS *

Friday, June 15, 2012

~~ SAWAN FRIENDLY MATCH ~~








Hey hey.. hari nie nak ckp sikit pasal friendly match recently lah.. between SGP ngan MSIA. Pelik tapi nie lah yg berlaku... Nak kata haiwan, sebenarnyer manusia. Nak kata manusia, tapi perangai kok mcm tu kan. Sometimes, cant understand lah these humans. Kita nie bila gi tempat org mestilah nak tau beradab lah kan. Bak kata org tua2, masuk kandang kambing mengembek, masuk kandang rimau cepat2 lari. (Nak maut masok dlm kandang rimau?? Hehehehe ). Anyway, got this frm a web source. I nie not siding any 'party' sbb I nie org SGP and hubby lak org MSIA but as manusia yg dah diberi otak dari Allah swt, tak ke patut kita make full use of it right?? Bila dah menang tu dah tentu menang lah. Tapi kalau kalah atau seri, kita kene lah terima dgn 'gentleman'. Nie ntah aper2 lah kan.... So u judge urself, adakah ini dikata beradab? Kita nie org melayu, Islam lagi, tidak kah patot kita tunjukkan pd org kafir yg kita nie tidak mcm hooligans?? Well, u decide ..... 

http://singaporeseen.stomp.com.sg/stomp/sgseen/this_urban_jungle/1153034/why_behave_like_hooligans_malaysia_fans_attack_sporeans_after.html




http://singaporeseen.stomp.com.sg/stomp/sgseen/what_bugs_me/1157868/malaysian_football_hooligans_display_offensive_banners.html

0 comments: