* GOOGLE+ FANS *

* FANS *

Tuesday, November 13, 2012

~~ CUTI AT SINGAPORE ~~





Hey hey hey... Alhamdulillah currently aku kat Singapore. Cuti skool balik sini jap lah. Lagipun sbb nak renew passport - mine n Danish's. Last saturday, flight dari KL was supposed to be at 12.40pm tapi was delayed to 1.20pm. At first tak tau lah reason nyer kenapa. But after watching news on saturday nite itself tu, baru tau upanyer pagi ader problem kat Singapore Airport untuk Airasia. Walau aper pon, selamat jgk sampai. So far dlm flight suma berjalan dgn lancar. Si budak kecik Qis nie pon oklah kat dlm flight. Mula2 nak turun.. dia nak jln kat aisle tu tapi aku kasi reason (sbb ader announcement abt flight), aku bedekkan dat auntie stewardess tu tak kasi dia jln.. hehehehe. Asik kene bedek jer kan... Kah kah kah. So sampai jer kat Singapore Changi Airport, adik aku jempot us at the airport. Parents aku tak dpt nak fetch lah sbb ader jemputan. So straight kita went back to parents place. 

Anyway, hari Sunday aku ader jemputan kat Holland Road. Oklah, sbb dpt jumpa aunts n uncles kat sana kan... Yesterday pulak, aku settlekan utk passport.. Aku tak antar kat counter.. just fill up form suma, amik gambar n attached den buat payment utk passport tu... Lepas tu antar kat mail kat ICA. For now just tunggu jer letter of collection utk passport2 tu .... 

After settlekan passports, aku headed to Tampines pulak sbb adik aku nie kirim suruh beli barang baby for a gift utk kawan dia yg baru dpt baby boy. Kat sana pon kejap jer.. gi mkn kat Qiji, den terus gi carik barang kat Kiddys Palace. Lepas tu terus naik cab n balik umah sbb nak kejarkan solat Zohor. Tu lah flaw nyer kalau kat Singapore nie.. kat shopping centre takder surau mcm kat Malaysia. Sana senang. Tak terkejar2 kalau kluar. 

Today aku stay umah jer lah. Takder plan to go anywhere. Besok pulak, insyaallah ptg nanti nak gi Expo.. Balik 2 wks nie memang nampak suntuk... Ader a few pictures yg aku ader amik tapi lom sempat nak upload sbb for now nie ngah pakai adik aku nyer Macbook... Nanti later2 lah kalau free, aku upload pakai pc k... Till then.... Stay tune tau!!!! :)



0 comments: