* GOOGLE+ FANS *

* FANS *

Monday, July 16, 2012

~~ A RELAX AND FUNNY 15TH JULY ~~



Before I proceed with a story dat I have been wanting to post here, just gonna tell that YEAYY!! I'VE FINISHED ALL MY CHORES INCLUDING MY LUNCH. HEHEHE. 

Ok now. Here I want to begin abt yesterday. In the day, I was just at home jer lah. We didnt go anywhere. Morning, my chores are all done as usual and hubby nyer chore is to go to the market. Hehehe. Yup, he goes to the market. Im sure suma mesti macam shocked rite?? Hehehe. He volunteered ek.. cos, dia kata "Leceh lah nak bawak budak2 gi pasar. Dgn budak kecik nie nanti panas kat situ. So u all duduk umah." Hahaha. Dah volunteer, so kita aper lagi, ok ajer lah kan. Wuahahaha. Kata org tua2, "REZEKI JANGAN DI TOLAK, MUSUH JANGAN DI CARIK" Kah kah kah..... Lagipun, Mr. Husband nie, kalau dah pegi pasar, dia rounding satu pasar. Satu2 kedai dia survey dulu... then baru he buy the things. Im not like him. For me kalau dah masuk pasar... cepat2 beli n cepat2 kluar dari pasar. Hehehehe. So, kul 9 pagi dia kluar gi pasar... kul 11 baru dia balik. Padahal pasar tu is abt 10mins drive jer from my place. Ahakz....

So once he's back tu, kita relax jer lah kat umah sambil tgk tv dulu before getting ready at 3pm. Right after Asar, kita kluar. Mula2 ingatkan nak go Subang Parade but fikir2 balik, malas ah nak menempuh jam n the trouble nak carik parking. 

So end up kita pegi beach at Putrajaya. Putrajaya ada beach?? Hehehe.. ADA!! Nanti later I post some picts and a video k. Purpose of going there, just nak relax2 amik angin n give the kids space for them to roam freely lah. At the same time, kalau nak main pasir or main air, they can do so too. 

So once dah sampai sana, Dyan n Danish memang tak sabar2. They just love the beach... main pasir n air... As for Qis, its the first time for her lah to play like dat. Dulu pernah pegi tapi dat time, she was just a little baby. Lom tau nak main n lom tau jalan. 

Yang si abg n si kakak nie, dgn pantas, took off their slippers n dashed towards the sand... I bukak Qis sandals and placed her kat sand area tu. Immediately aft she letak her feet, dia terus terpekik..mcm org phobia tak leh kene pasir gitu... I takleh tahan dgn gelagat dia, ketawa like nobody biz. Mcm nak tergolek kat path area tu pun ader sey. Even hubby, kakak n abg pon cannot control themselves n ended up laughing jugak. Hahahaha. Qis.. Qis.... I cant believe dat she tak suka the sand. She macam takleh tahan geli kat tapak kaki dia. Hubby dah tengok dia mcm tu, hehehe, cepat2 carry dia. Den she diam with her kaki kejung semacam cos masih ader pasir in between her toes. Yes she was so cute at that time and I can assure kalau U all ader kat situ, sure ketawa like nobody biz sey but at the same time kan, kesian pon ader sbb memang mcm org kene histeria gitu. Hahahaha...!!!!

After cleaning up her feet, I pakaikan balik her sandal tu n hubby tries to let her stand kat atas sand tu jer lah. Tak payah jln sana sini. She tak mau turun pon... n keep saying "Ouch ouch ouch!!" Hahaha. Kelakar.. betol..... 

Once yg si kakak n abg dah puas main, they cleaned themselves up, and kita pon blah lah dari situ.. Hehehe... Pegi mkn pulak.. at Putrajaya Persinct 9. Ader foodcourt kat situ and they sell a similar Singapore Mee Rebus. Kalau kat KL nie kan susah nak carik Mee Rebus.. yg ader Mee Curry lah, Laksam lah... Memang sedap Mee Rebus kat foodcourt tu. Kalau gi sana, tak nak mkn lain ah. Mkn tu jer. Ader otak2 kat situ pon sedap!! Air bandungnyer Puhhh..... air bandung mix with ice cream soda... Sedap..!! Yang ngah batok pon takleh tahan. Hahaha. 

So, once done with the meal kat situ, kita pon head back home. Although a short time kat luar tu, but it was meaningful and funny too... K kat bawah nie I letak a few picts while we were there and a video of gelagat Qis. Hehehe. Enjoyz ;) <3









This is the video of Qistina Qaisarah.. Hehehe. Dia tak nak turun... Jgn lupa bukak volume tau n listen to her saying Ouch Ouch Ouch... Hahaha. Each time I watched this, sure gelihati. Berulang2 kali play back pon tetap ketawa.....



0 comments: