* GOOGLE+ FANS *

* FANS *

Friday, October 24, 2014

~ SALAM MAAL HIJRAH ~



Hello hello... Alhamdulillah selesai sudah solat Maghrib, baca doa awal tahun dan juga Yassin. Salam Maal Hijrah buat semua bloggers2 dan kawan2 yg rapat dan yang tak berapa rapat. Hehehee. Semoga pada tahun hijrah yg baru ini, kita semua akan lebih mendekatkan diri pada Allah swt. Aamiin.... Syukur juga tahun hijrah yg baru nie, hujan turun dengan lebat. Rezeki pd tumbuh2an dan juga kita....

Sebenarnyer aku ngah sambil2 tunggu Mr. Husband nie sbb plan nyer nak ke pasar lepas dia balik keje. Tapi nampak gaya mcm tak jadi lah nie sbb hujan mmg tersangat lebat. Sarah nie pulak bukannyer boleh tinggal kat umah jer ngan kakak n abg  nyer. Mesti dia nak membontot aku jgk. So dgn hujan lebat mcm nie, rasa2 nyer mmg tak jadi lah sbb susah nak bawak Sarah nanti. Dgn nak bawak barang pasar, nak dokong dia lagi.. Aduhai.... kalau baby lagi tak per lah jgk... Kekekeke. 

Rasa2nyer, esok atau lusa ajer lah aku dpt gi pasar beli barang2 dapor yg dah kering kontang kat fridge tu.. Hahaha. Kdg2 bila mcm nie kan, syukur lak Dian tak masuk asrama.. hehehe sbb boleh dia tolong2 tgkkan Sarah nie. Kalau nak harapkan si Danish, hmmmmm, bdk lelaki nie susah sikit bila bab suruh tolong2 or jaga adik dia. Disebabkan esok sampai isnin Mr. Husband takder, terpaksa lah kita 4 branak nie kluar, drive kete tu, gi beli aper yg patut. Lagi2 ubat Novomin aku. Tu ubat mesti nak kene ader supply.. kalau tak susah nanti especially bila aku dah mula mabok. Ehh ehhh... kita tak pregnant k... Dah pencen ah... sbb umur dah nak masuk angka 4 nie ah tahun depan. Aku nie ader kalanyer, dgn tiba2, boleh terasa mabok n mual. Memang mcm org pregnant nyer symptoms tapi tu lah, bukannyer pregnant pon nie.... (pregnant hampas yg nak kene buang kat toilet tu ader lah) Kekekeke. Tapi takperlah, kita independent lah sikit kan without Mr. Husband around. 

K lah, aku nak list down aper errands2 n barang2 nak beli esok nie so that tak kelam kabut. Kang ader jer benda terlupa nak beli. Dah sampai baru ingat nak beli tu nak beli nie... malas nak kluar balik kalau dah balik umah nie. So satu kali jln nak kluar ... kan..... :). So sehingga kita berceloteh lagi.....  

Salam sayang dari Mommy buat suma.... 


xoxo <3<3<3



0 comments: