* GOOGLE+ FANS *

* FANS *

Thursday, January 8, 2015

~~ SLACK SIKIT LATELY ~~





Hoii hoii hoiiii..... Aiseyman, lama pulak tak update nie kan.. Sejak dua menjak nie, mcm slack gitu... mcm malas gitu..... Hehehehe... lagi2 bila asik ujan, baju pon lambat nak kering, so aku pon jadi mcm lemau jer gitu. Anyway, blogpost hari nie, takder lah nak citer panjang2.. Just nak summarize what had happened lately nie jer. First, after dpt keputusan PT3 anak aku, walaupun not up to my expectations (high sgt kot aku setkan dia), akhirnyer dah dpt keputusan kelas aper yg akan Dian masuk. Mula2 ingatkan dia akan dpt masuk Accounts ataupun Science 2 (ICT), alhamdulillah, she got in to Science 1. Walaupun subjects dat she will have to go thru is rather tough, tapi insyaallah,  mudah2an Dian dpt 'carry' it fr 2 yrs. 

School sepatutnyer have started last monday tapi ditunda hingga 12 Jan 2015 sbb banjir yg berlaku di area2 yg prone to banjir. And unfortunately, this time banjir mmg teruk betol. Tu yg Kementerian Pendidikan Malaysia lambatkan start school. So nanti 12 Jan, tiga2 anak aku nie akan mula skolah ... including si Sarah skali. This yr masuklah dia ke alam persekolah Kindergarten 1. Expected fr her, CONFIRM NANGIS!!!! Hehehehe. 

Today, aku buat roti jala, kalau org singapore, kita panggil roti kirai. Anak2 favourite. Kalau mkn mmg, sekilo tepong pon tak cukup utk mkn satu hari. Kuah nyer pulak aku masak kari ayam (sbb hubby dah takleh mkn daging dah... sbb HBP). Hmmm.. actually byk lagi nak citer nie tapi disebabkan pala nie dah mula "nyut nyut", mcm takleh aturkan aper yg nak dicerita kan lak. Takper lah, insyaallah kalau ader kesempatan esok, akan aku lakarkan lah esok yer tapi no promises... :)

Till then... salam sayang dari mommy buat suma 

<3<3<3


0 comments: