* GOOGLE+ FANS *

* FANS *

Monday, January 12, 2015

~~ SCHOOL STARTS TODAY ~~





Hari nie mula lah anak2 aku suma start skolah. Alhamdulillah suma berjalan dgn lancar. Kalau dulu cuma 2 org jer yang aku perlu settlekan utk ke sekolah tiap pagi, this yr aku kene settlekan 3 org pulak. Dah tambah sorang lah hehehe... Yup Sarah dah mula skolah tahun nie dlm Kindergarten 1. Ingatkan nak masukkan dia tahun lepas tapi memandangkan dia masih pelat n mcm kecik gitu kan, tu yg terbantut plan tu. Anyway, hari nie, jln mcm biasa lah bila bab2 time skolah nie - jammed sajer. But we sampai awal in school, sent off si abg (Danish) and si kakak (Dian) to SKCyberjaya and SMKCyberjaya respectively. Lepas dah antar drg, aku ngan hubby n Sarah, sempat gi breakfast dulu kat Cyberjaya b4 antar Sarah to school Tadika Cahaya Hati sbb Sarah start skolah kul 8 pagi. And for this week, Sarah school hours are 8am - 12noon. Nanti next wk baru mula actual school hours dia Monday and Wednesday 8am - 1pm, Tuesday and Thursday 8am - 12noon and Friday 8am - 12.30pm. So since hubby masih cuti nie today n esok, boleh sempat lah breakfast dulu hehehe.. sbb dia kalau drive dah mcm driver F1. Aku kalau drive, siput pon lagi laju dari aku. Hehehehehehe. Hari rabu nanti, mulalah kehidupan ku yg bz jadi supir, antar hubby keje, antar anak2 skolah, buat keje umah, masak, den amik anak2 balik skolah dan ptg amik hubby pulak.

Anyways, aku flood kan sikit dgn gambar2 anak masuk skolah lah yer.... Jgn boring k....







Untuk kakak n abg, dah biasa sekolah, so aku takderlah fikiran sgt sbb kakak tahun nie Form 4, si abg Tahun 6. Utk Sarah, kali pertama ke sekolah dalam class Kindergarten 1, aku ader lah terpk2 budak nie boleh ke adapt dgn sekolah, dgn kawan2, nangis ke dia nanti, time mkn, dia nak mkn ke... And alhamdulillah, dia boleh adapt.. time mkn dia mkn roti yg aku bekalkan and at the same time dia mkn bubur gak yg skolah sediakan. Tak nangis pon tadi. Syukur.... Tapi tu lah kita tgk esok mcm mana hehehehe. Kadang2 budak nie, first day dia ok, lama2 dia jadi tak ok. Hahahha tu yg tak nak tu nak melayan ragam dia.. lengit..!!!! 

Tadi pon aku dah dptkan buku2 skolah Sarah. Yang kakak n abg nyer mmg dah settle awal2 masa cuti skolah. Sarah punya jer baru dpt tadi, so balik jer aku pon tampalkan nama kat buku2 dia and balut plastic cover skali. Tau lah budak2 umur cam nie, bknnyer tau nak jaga buku2 dia sendiri kan... Hehehehe...


Bila suma selesai mcm nie, at least tak berserabut lah pala otak aku nie. Tinggal nak beli buku2 elektif utk si kakak nie sbb tak tau buku aper yg perlu dibeli since dia dpt masuk class Science 1 dat consist of (English, Maths, Bahasa Malaysia, Pendidikan Islam, Bio, Chemistry, Physics, Add Maths, Sejarah). Bila selesai suma hal2 skolah nie, baru lah aku boleh buat tuition ngan anak2 nie dgn aman. Kalau tak nanti asik dok terpk2 jer. Tak suka mcm tu....

K lah, aku nak bawak budak2 nie kluar mkn dulu, lepas tu karang balik dah nak siap2 utk tido pulak sbb besok nanti kul 5 dah kene bgn lagi. Semoga suma mommy2 happy anak2 dah masuk skolah yer. Aper2 pun pagi2, jgn drive laju2 tau sbb kete byk kat road masing2 berpusu2 nak antar anak2 skolah. Keselamatan harus dijaga juga k.... Sehingga kita berblog lagi.. Salam sayang dari mommy buat suma... 



<3<3<3






0 comments: