* GOOGLE+ FANS *

* FANS *

Thursday, April 16, 2015

~~ BERHABUK - Farm In The City ~~

Haluu haluuu haluuuuu... Ya Robbi.... Ma Sya Allah.... dah berbulan tak update sampaikan dah kluar spider web dibuatnyer. Nasib baik takder spiderman kan.... Since starts skool, mmg tak menang tgn nak update2. Tersangat lah bz menguruskan anak2 especially yg kecik lah kan. Biasa lah first year start skool, so mcm lah ragam dan karenah dia. Kalau bab half way start class, dia mintak teacher suruh kol n mintak balik umah.. dah berkali aku asik ulang alik nak amik dia halfway thru the class. Cakap baik ngan dia tak jln, kasi warning pon tak jalan.... last2 ckp ngan teacher, kalau dia ragam nak mintak balik, ckp ajer yg saya nie dah mula bekerja hehehehe. Terpaksa lah buat mcm nie sbb kalau tak nanti each time kul 10 jer, teacher dia kol ataupun watsapp aku sbb si bdk bertuah nie dah nangis2 nak mintak balik. Mcm2 alasan dia bagi, sakit perut lah, nak mommy lah... But alhamdulillah, it gets better lah as time goes by.... harap2 terus lah mcm nie kan.. hahahahha. Jgn nanti lepas cuti skolah june ngan raya, dia balik semula ragam dia tu... aduiiii .......
Banyak benda sebenarnyer nak citer sampai dah tak tau nak mula kat mana dah nie sbb dah lama tak update. Tapi kita mula satu persatu lah .. itu pon kalau berkesempatan masa lah yer. 
K salah satu yg aku nak citer is "A trip to Farm In The City". Haaahh akhirnyer sampai jugak aku ke tempat nie ngan anak2 hahahah. Sbb berbulan2 dah plan sebenarnyer tapi ader jer hal lintang pukang heheheh. Anak2 mmg suka lah sbb dpt touch animals tu suma lagi2 yg kecik nie. Dia yg super excited walaupun yg dia nampak tu cuma deer jer hehehehe. Nampak kura2 besar pon dia kecoh... heheh anak2 lah katakan...... Tapi aku tak nak lah post byk sgt gambar kan sbb kalau tak nanti jenuh org nak membaca.. :)
Kalau sesiapa yg ada anak2 tu, kalau ader kemampuan dan kesempatan, bawak lah gi situ. Walaupun tak besar mcm zoo, tapi kita dpt pegang most animals kat situ. Itu yg mencabar. Aku yg tak pernah pegang chick, sekali dpt pegang, Ya Allah, punya lah super kesukaan!!!! Hehehehhe. orang jakun lah kata kan.. sbb Singapore mana ada anak ayam kan kekekekke. Ayam grg, ayam mentah tu ada lah.. Ke ke ke.... 
K kita belanja gambar sikit k... 






















Haahh... tu hanya sebahagian animals jer... Ada lagi gambar2 tapi tak yah lah kita upload suma.. Kita kasi suspense sikit lah utk yg blom sampai ke sana. So, kalau ader yg plan nak ke sana, nie info nyer yer.... 

Farm In The City
Jalan Prima Tropika Barat 2, Taman Prima Tropika,
43300, Seri Kembangan Selangor DE.
(kene lalu Giant, blakang Giant ader The Atmosphere, farm in the city nie blakang The Atmosphere)
Monday: 10am - 6pm
Tuesday: Closed
Wednesday - Friday: 10am - 6pm
Saturday - Sunday: 9.30am - 6pm
(tapi sebaiknyer kol dorang dulu lah yer just in case)

Utk harga masuk, kalau takder any changes, utk yang ada Mykad, dewasa RM32 dan RM27 utk anak umur bawah 12 tahun. Yang bawah ketinggian 90cm, masuk free. Kalau foreigner, harga lain yer)


Nie map utk actual location tempat farm in the city nie just incase yg tak familiar dgn area sini yer.
 Direction Map for Farm In The City, Malaysia

Kat dlm tu ada tempat mkn gak tapi masa aku pegi tu, mcm tak best lah bab mkn kat situ n end up aku kluar out of Farm In The City n mkn kat luar jer. Hehehe, Kalau nak mkn yg variety, leh terus drive ke IOI City Mall Putrajaya. Haahh kat situ foodcourt dia, boleh pening pala sbb tak tau nak mkn aper. Suma best2 n mmg byk variety. Nak mknan jepun, korean, western.... mcm2 lah kat situ. Kalau kat foodcourt tu, nak kene naik floor atas skali dan kalau yg nak mkn fast food mcm KFC ke, Tony Romas ke, yg tu kat bawah skali. Hahaha dah jadi mcm directory lak aku nie. Tapi bila bab mkn nie, mmg aku ngan hubby kaki mkn!!! Hahahah mcm mana lah badan tak boyak satu2.

K lah, sekian utk hari nie.. nanti esok2 ader kesempatan lagi, aku sambung lagi  citer2 throwback k.. Salam sayang buat suma dari mommy...


xoxo <3<3<3



0 comments: