* GOOGLE+ FANS *

* FANS *

Thursday, November 6, 2014

~ PELAT TAK ILANG ~




Helo helo helo...... Hah, hari nie nak citer sikit pasal anak bongsu aku nie ah... Tahun nie, dia masuk umur 4 tahun on the 2nd of Dec nanti. Yup, dia born on the year 2010. Comel jer Sarah nie hehehe. Very petite girl lah senang citer. Tahun depan, tahun 2015, dia dah nak masuk skolah dah tu. Ikotkan tahun, she will be in Kindergarten 1 tapi kalau ikot bulan, dah tutup skolah baru dia masuk 5 tahun.. Hehehe kesiankan utk yg born in December, mcm aku gak lah. Masuk skolah, org suma dah jangkau umur yg sepatutnyer, hehehe, aku ngan anak aku, skolah dah tutup baru lah naik umur mcm yg lain2. Tapi ader kebaikkan gak, awet muda tu tau. Hahahaha, perasan sungguh aku nie.

Ok, actually hari nie nak share jer pasal anak ku Sarah nie. Nama sebenar, Qistina Qaisarah. Dulu masa awal2 dia lahir tu, kami sekeluarga panggil dia Qis jer. Ader anak2 buah yg panggil dia QQ tapi parents aku panggil dia Sarah. Papa aku kata nama Sarah tu bagus, lebih baik panggil Sarah dari panggil Qis. Hehehehe. Dan pd awalnyer masa nama Qis dipanggil, anak bongsu aku nie tak suka main ngan girls toys. Macam2 bear dibelikan, siap ngan dapor masak2 lagi ah, tapi dia tak nak main gak. Bola, kereta2 kecik abgnyer yg dia capai selalu. Risau gak masa tu sbb yer lah takot lah kan kot2 suka ngan boys stuff jer. Sampaikan dia tak suka pakai dress ke skirt ke.. balik2 mintak pakai sluar. So bila aku dok perhatikan and fikirkan, mungkin tak kene lah kalau dipanggil Qis. Umur dia masuk 2 tahun, aku tekad utk tukar dah.. tak mo panggil dia Qis lagi.... Mungkin kata papa aku betol gak lah kot... So since then aku panggil dia Sarah. Baru2 tu mmg ah asik tersasul panggil Qis jer kan... tapi lama2 dah ok lah nie. Yang masih tak boleh sesuaikan diri panggil Sarah is abg Danish dia. Yang lain suma dah boleh panggil Sarah dah....... Dan Alhamdulillah, lepas dah tukarkan panggil nama timangan dia tu, dia dah mula nak main dapor masak dia, bear, Barbie, baby2 walaupon ader kalanyer dia ader gak main bola dan kereta2 abg nyer tapi dah tak sekerap dulu. And also, dia dah suka pakai dress, skirt ataupon t-shirt2 yg ader ciri2 girly.

 Nie gambar dia this morning, hehehe siap nak tolong aku wipe the floor ah.. 



Ok enuff said, actually nie yg aku nak share, video tadi mlm yang aku amik.... Tapi pelat nyer masih ader walaupun dah nak masuk 4 tahun in dec nanti. Ader ke mommy2 out there yang anaknyer sebaya tapi masih pelat? Pikiran gak nie sebenarnyer sbb kakak n abg nyer dulu, umur 3 tahun dah tak pelat lagi dah. Tu yg dulu kakak n abg nyer umur 3 tahun aku dah start antar masuk Playgroup Preskool. Hahahha yang nie sorang, lambat pulak pelat nyer nak ilang. Tu pasal lah umur nak masuk 5 tahun aku baru masukkan Kindergarten.


 
Hah.. sila2 lah tgk video nie yer. Kalau suka, jgn lupa LIKE k. Ringan2kan lah jejari tu utk comment2 ke, klik2 advert ke... :) 

K lah, Sampai nie jer yg aku leh sempat nak citer.... Jap gi si abg nyer pon dah nak balik skolah. Anak lelaki nie kalau balik cuma tau "Mommy, hari nie masak aper?" "Mommy, i nak mkn." Sehinnga berjumpa lagi.... Salam sayang dari Mommy buat suma...



xoxo <3<3<3

 

0 comments: