* GOOGLE+ FANS *

* FANS *

Saturday, May 3, 2014

~~ NEW INTERNET SERVICE PROVIDER ~~



Hello, hari nie dah hari sabtu. As for today, Mr. Husband pagi2 dah kluar sbb kene antar anak ke Masjid Tuanku Mizan di Putrajaya due to dia ader Kem Bestari Solat. This time nyer 'kem', dorang buat kat situ pulak. Selalu nyer di skolah SK Cyberjaya jer. Anyways, sbb very early dah kene kluar umah, Mr. Husband antar sorang2 jer lah - aku tak ikot. Time 'kem'nyer tu dari kul 7pagi sampai kul 1tengahari. So aku kat umah nie biasa lah, settlekan keje umah dulu. 

Lagipun kul 9 pagi tadi, mmg dah buat appointment utk ABN dtg umah to install internet. Yup, mmg dulu aku dah ader internet kat umah nie. Tapi masa tu aku pakai Streamyx jer. Nak tukar ke ABN nie pon Mr. Husband yg decide sbb dia kata murah sikit n dia dtg skali ngan channel tv. Hahh kira berbaloi lah kan. Kita cuba dulu lah sbb Streamyx pakai broadband gunakan telephone line manakala ABN lak pakai cable. Kira mcm ala2 Starhub kat Singapore lah. Dorang pasang tadi pon kejap jer. Pasang cepat, line internet pon masuk cepat. Dlm masa sejam setengah, suma dah settle. Cepat kan. So buat masa nie, nak try lah dulu ABN nie ... kita tgk lah camner kan. Sama ada ok ke tak ok ke.... kita tunggu.....

K, testing dari internet wise, so far ok lah. Bila tgk youtube tu suma takder loading2 or buffering2. Tapi bila bab tv nie, dari Astro lagi best lah.. sbb byk channel n also gambarnyer lagi terang kalau compare to ABN. Maybe baru kot, hehehehe, ntah lah yer. Kita kene kasi time lah n see sama ada it gets better/ worse or remain the same. 

K tadi for lunch, whole family gi Tappers kat Cyberjaya. Mr. Husband yg recommend. Aku tak penah mkn kat situ.... Kalau tanyer rating utk tu, aku bagi 6/10. Not as good compare to Steakhouse yg aku penah mkn kat Bandar Putra Permai. It taste better there lah. Tapi kan kalau kita tak try, kita tak tau.. betol tak...????

After lunch tu, aku pon gi beli mknan anak2 bulus ku dulu sbb kalau tak karang kebulur lah pulak. Den headed for Jusco sbb nak beli pampers Sarah pulak. Settle suma hal, tujuan balik ke rumah lak lah. Mmg takder planning hari nie, so lepak kat umah jer. Kalau kluar lama2, byk duit yg terkopak. Hahahaha.

K lah, budak2 nie, pantang nampak aku dok rilek depan laptop. Sure ader jer nak disuruh. Nie drg kata lapar lah pulak n Mr. Husband lak malas nak kluar. So jawabnyer M.A.G.G.I.E lah. Hahahahha. Sehingga berceloteh lagi lah ek. 


P/S: Saper2 yg dah jenguk tu, sila2 lah ringan2 kan jari utk menaip comment2 yer. 

xoxo <3


0 comments: