* GOOGLE+ FANS *

* FANS *

Thursday, May 1, 2014

~~ LABOUR DAY ~~




Hari nie, Labour Day atau Hari Buruh. So ramai lah yg keje office hrs tak keje hari nie. Kira hari cuti lah except for mr. husband. Hehehehe. Keje dia, hari cuti ke tak ke sama ajer... melainkan hari saturday n sunday lah. Org lain suma hari nie kluar ngan family sbb yer lah hari cuti so aper lagi lah kan. Kalau kat Singapore, hari2 cuti mcm nie, sure head for either East Coast Park/Changi Park/Pasir Ris Park/Sentosa for picnic ataupun gi jln2 kat shopping mall ke .... Yang penting, time is spend with the family. Bila dah dok sini kan, dah susah nak picnic2 .. heheh yer lah sbb dah jauh dari tepi laut lah kan. Kalau ader pon, tu hah.. kat Putrajaya Percint 6 tapi tak sama lah. To be frank, missing jgk picnic2 or camping n BBQ kat Singapore. Nak kene find time lah to do dat again bila balik Singapore nanti Insyaallah. 

Ok, standard lah bila ngah hari cuti cam nie, aku kat umah ngan anak2 jer lah.. lepak2 ngan drg. Bila dah lepak2 nie, mula lah mcm malaaaaaaasssssssss nak masak. Hahahaha. Tadi pon, aku dah goreng2 lah hotdog cheese, hotdog black pepper ngan fries utk aku n anak2 mkn. So tadi, aku kol lah mr. husband, suruh beli barang dapor sikit. (tactic tu sambil selitkan yg aku tak masak niari). So last2 mr. husband tanyer "Tak nak kluar gi mkn jer nanti? Kalau nak beli barang dapor boleh gi beli skali. Leh jgk gi pasar mlm depan Desaminium tu." Haaah... soalan cepumas tu.. heheheh. Aper lagi, dgn pantas aku pon ckp "Boleh jgk lah..." (dlm hati padahal nak lah sgt2) :P. Letak jer fon tadi tu, aku pon kasitau anak2 lah suruh siap2 sbb lepas maghrib nanti leh kluar sbb mr. husband balik pon nanti kul 7mlm. Ngeh ngeh ngeh..

Oklah. Time pon dah show kul 5.47ptg. Aku nak get the kids n myself ready so nanti kul 7mlm leh tgk drama "Aku Isterinya" sementara tunggu azan maghrib n also tunggu mr. husband balik. :) Ader time nanti, (kalau tak lupa lah yer), aku post lah gambar2 'sapedek'. Sehingga berjumpa lagi, let the comments coming ya....... xoxo <3

0 comments: