* GOOGLE+ FANS *

* FANS *

Thursday, April 24, 2014

~~ HUJAN LEBAT KHAMIS ~~



Alhamdulillah, lately nie dah byk ujan turun area umah aku. Yerlah dgn cuaca yg panas b4 this, sampaikan anak aku yg kecil, Qistina Qaisarah, kluar ruam yang amat teruk kat leher dia. Kesian tgk masa tu. Mmg teruk sgt2 ah. Dari pakai bedak ruam sampaikan last2 pakai bedak sejuk baru ok. Lagi pun kat area umah aku nie ngah ader catuan air. Yerlah org2 selangor byk pakai air, tu yg sampai surut air kat empangan tu.. he he he. So hopefully dgn adernyer ujan lebat mcm nie (selalunyer ujan ptg, tapi hari nie ujan dari tadi mlm, berenti kejap masa subuh den ujan lagi sampai lah ke sekarang nie). Walaupun, mmg cucian ari nie confirm takkan kering, aku cuci jer lah sbb kalau simpan2 karang, sekali nak cuci, dah mcm kedai dobi lah pulak kan. 

Hari nie, bermula ader air lagi di area umah aku utk 2 hari... again. So hari nie n esok alhamdulillah ader air. Takder lah terkial2 aku nak kene manual cuci baju kat toilet. Al-maklum, lutut dah 2nd hand. Kekekeke. Nak cuci periuk pon payah lah kan bila takder air direct dari main pipe ke dapor. So everything has to be done in the toilet using roof tank water. 

Actually, sekarang nie aku ngah sambil2 masak nie.. Hehehe alaa menu hari nie cuma bubur ayam, telor dadar and ikan asin bulu ayam. Malas sebenarnyer nak mkn nasik, so buat bubur nasik pon jadi lah. Nak goreng mee, bahan2 lak takder. So kita masak aper yg ader jer lah kan... yg penting, KENYANG..!! :) 

Ouhh ye.. lupa lak nak habaq. Last wkend tu, ader lah member hubby tu kol. Ingatkan aper lah kan, upanyer dia tanyer sama ada aku dan hubby nak ke anak bulus 2 ekor. Umur lebih kurang dlm sebulan setengah tapi mmg dah putus susu dah sbb...... mak kucing tu takder susu.. kesian kan. So kita pon pegi lah umah dia (area sini jgk), nak tgk lah sama ada ok ke tak ok ke anak bulus tu. So sampai jer kat umah dia, aiseyman, mmg jatuh cinta kat anak2 bulus2 nie. Mmg cute sgt.. cute tak terkata. Lagipun, kucing 'Garfield' aku nie yg dah umur 4 tahun, tak balik2 dah sampai ke hari nie. Entah mana lah dia pegi, aku pon tak tau lah. Tapi bila tanyer2 kat kawan2 kan, drg kata kalau kucing jantan mmg mcm tu.. kalau dah jumpa 'mambang' gitu lah jadinyer. Tak ingat nak balik dah....!! Hmmmpppphhhh !!! Bertuah nyer kucing tu.... 

Haahh... nak tgk ke anak2 bulus tu.. jap ek.. aku transferkan dari hp. Hp nie penuh dgn gambar segala gambar ah... 


Haaaahhh nie lah dia. Yg kiri tu betina n yg kanan tu jantan.  Cute kan.... 



Nie aku capture masa drg ngah lepak tido. Perut dah kenyang, aper lagi, landing alam dreamland lah jawabnyer. Mcm comel jer mcm comel jer. Hehehehe. Untuk pencinta kucing, mmg lah rasa drg tu comel lah sgt2. Tapi utk yg geli kan, mmg tak minat langsung lah.. hahahah mcm mama aku. Dia mmg geli ngan kucing atau aper2 yg berbulu2 mcm nie, lembek2 mcm nie....

Walaupun dah ader si bulus2 comel nie kan, aku tetap will be waiting n waiting fr kucing jantan aku yg tak balik2 nie (nama dia Orion). Harap2 balik lah Orion oiiii, mommy tetap tunggu.


K lah, aku nak teruskan masak aku. Kang nanti tau2 si bdk Qistina nie jerit "Nak mkn...!!!!" hahahaha. Sehingga berjumpa dan berpotpet di lain waktu. 

xoxo..... <3



0 comments: