* GOOGLE+ FANS *

* FANS *

Thursday, January 9, 2014

Makkkk Aiiii ... Lama nyer...



Helo helo helo..... MasyaAllah, dah berkurun upanyer tak update blog nie. Puuhh...!! Puuhhhhhh..... !!! Banyak betol habuk kat sini.. Hehehehe. Kesibukan masa sampai memang tak sempat nak update walaupun time cuti skolah tahun lepas tu. Macam biasa, school holiday nov-dec tahun lepas tu aku balik Singapore lah utk 2 minggu jer. Rasa sekejap jer walaupon 2 minggu. Tak macam tahun2 yg lepas, tahun nie. aku cuma intend nak balik time raya nanti n November nanti tapi untuk cuti November tu insyaAllah, aku balik lama sikit lah.. 3 minggu sbb nak renew passport Qis.

Tak banyak yang boleh aku citer kan masa kat Singapore. Macam biasa, jln2 menyekek ajer hehehehe. Lepaskan geram makanan Singapore yg takleh nak jumpa kat KL nie. 

Lepas balik ke KL, aku uruskan seperti selalu, pas pelajar anak2 aku dan juga pas lawatan utk aku n Qis. Macam nie lah kalau holding yearly passes..hehehe tiap2 tahun kene renew. InsyaAllah, utk tahun depan nyer lak. aku nak buat sekali 5 tahun lah. Senang tak yah nak renew2 tiap2 tahun. Pening bila tiap kali nak cukupkan segala documents utk renew tu. Aper tidak nyer, utk 4 org beb.

Selesai hantar application utk renew tu, aku dah tumpukan pada buku2 skolah anak2 aku. Al-maklum, dorang tak dpt privilege buku teks free. So kene lah pegi ke Salak Tinggi utk beli buku2 teks tu. Lepas tu pegi ke skolah lah pulak utk beli buku2 tulis for both Danish di SK Cyberjaya and Diyan di SMK Cyberjaya. Selesai beli, keje menulis nama and membungkus buku ngan plastik buku pulak. Heheheh... nie lah keje mommy heheheehe.

Alhamdulillah, bukak skolah, dua2 sihat utk ke sekolah. Dan bukak jer skolah, bermula tugas aku utk buat tuition sbb Danish dah tahun 5. Kene prepare dari tahun nie utk UPSR dia tahun depan. As for Diyan pulak, tahun nie dia bakal amik PMR.. dab dub dab dub jantung aku utk dua tahun nie... 

Si Qis pulak, aku tak masukkan dulu tadika. Sebabnyer dia tu ckp pon masih pelat2. InsyaAllah kalau ok, nak cuba masukkan dia nanti in June. Gini lah kalau December baby, masuk jer tahun baru, org dah naik umur, dia baru jer lepas birthday nyer hehehehhe.... Yup Qis born in December 2010 sepatutnyer dah masuk nursery dah tahun nie. Tapi sbb dia baru jer lepas umur 3 tahun, aku hold lah dulu... sbb... mcm kecik gitu hahahahhaha....

Ok lah, kita sambung di lain hari k.. sbb aku nie tgk separuh jln masak lodeh hehehehe....


Adiooossss..... xoxo... <3

0 comments: