* GOOGLE+ FANS *

* FANS *

Thursday, June 20, 2013

~~ BAD HAZE ~~



Helo helo helo..... waahhh lama tak update. Tak nak bagi alasan lagi lah kenapa tak update.. hehehehe. tapi kenyataannyer mmg ngah sibuk memanjang jer nie. Nie pon try to slot a few minutes to update dgn topic yg hangat buat masa nie. Topicnyer, BAD HAZE. Yup, sekarang nie, I believe everyone ngah suffering bcos of the bad haze kan. Jgn kata di Malaysia nie, negara jiran kita Singapura pon teruk kene haze tu. Yerlah, walaupun aku tinggal kat KL nie, tapi semua sedara mara n even my parents ader kat Singapura tu. Aper2 pon tetap risaukan drg walaupun dok jauh yg tak berapa jauh nie. Hehehehe.

Well, up to date nie, pollution readings for the haze in Singapore; (blame it to Indonesia lah for the forest burnings)

PSI and PM2.5 Readings

3-hour PSI Readings from 12AM to 12AM on 20 Jun 2013
Time12AM1AM2AM3AM4AM5AM6AM7AM8AM9AM10AM11AM
3-hr PSI218195----137128122131153198
Time12PM1PM2PM3PM4PM5PM6PM7PM8PM9PM10PM11PM
3-hr PSI299-----------
- See more at: http://app2.nea.gov.sg/anti-pollution-radiation-protection/air-pollution/psi/psi-and-pm2-5-readings#sthash.vE4IwgOY.dpuf

Hah.. nampak tu readings nyer.... last update tadi kul 12 noon, PSI 299. Gila ke aper tu dah sampai 299. Banyak keluhan dari family members kat sana; mata pedih, sesak nafas....... in fact last nite, highest PSI recorded was 321. 




Yang nie pulak; latest update for Malaysia:
 

This was taken early this morning. Tapi kalau kita check kat online now, dah naik dah PSI nyer. Alhamdulillah for now, kat Seri Kembangan nie masih boleh lah tahan walaupun tiap kali kalau aku kluar sama ada nak sidai baju or nak angkat baju, sure dah terbau2 asap.

Kita nie takder lah pkran sgt pasal diri sendiri kan.. Yang important anak2 nie... lagi2 kalau yg ader asthma.. haiizz..... 


K lah, dah time utk masak dah nie.. Hehehehe... jap lagi karang anak2 balik skolah, kelaparan satu2... Sehingga berblog lagi.... 
Stay Indoors k semua n drink lots of fluid..... 


XOXO.... <3






0 comments: