* GOOGLE+ FANS *

* FANS *

Tuesday, December 11, 2012

~~ WEEKEND FAMILY OUTING ~~



Helo helo helo... Lama tak tulis kat sini kan... K k nak kongsi citer lah sikit... Nothing special lah.. just a weekend nyer family outing.... Places: Snowalk I-city & Sunway Pyramid. Mcm best gitu kan.... Well, here goes.

Kita story pasal Saturday dulu lah k. Last Saturday, a last minute nyer planning... We decided to go to Snowalk I-city. Reason was since my FIL takder kat sini, might as well we grabbed this apportunity to go on a family outing lah kan. About 2.30pm, kita dah outs from our place. Solat zohor dulu so senang sikit lah kan. Tak kelam kabut carik Surau. 

Kita nie nama jer dok kat KL nie.. tapi tak penah pon pegi I-city. Hahaha kelakar kan.... Tapi mcm I n anak2 nie yerlah.. asal Singapore kan.. Hubby tu yg asal sini pon tak penah pegi... Isk isk issskkkk.... Teruk!!

So sampai jer, anak2 memang dah tak sabar2 nak masok.Lagi2 pulak kat luar tu cuaca punya lah panas. Aku dah berpeloh2 tak tahan.... Cepat2 lepas beli tiket, kita pon masok lah kat dlm compound Snowalk tu. Gi kat locker sbb beg2 tak leh bawak masok.(Agaknyer drg takot kita curi ais tu masok dlm beg tak?? Hahahah) H/p dlm kocek, kita pon headed to tempat jacket2... Sorang satu dpt.. si budak Qis nie pon ader gak. Cuma besar jacket tu sbb Qis nie kan comel sgt orgnyer. hahahaha. Hubby pulak, boleh tanyer "Laaa, jacket tebal2 gini, sejuk sgt ke kat dlm tu??". Aku pon ckp lah ngan hubby, "Dah namanyer Snowalk, mesti lah sejuk kat dlm tu. Kalau panas tak yah lah nak kluar duit masok Snowalk. Dok kat luar jer nie dah cukup panas." Hahahaha. Selamba jer aku ckp. Baru2 masok tak rasa sgt, bila dah jln2 sampai kat ujung, kita dah mula rasa "Masyaallah, sejuk nyerrrrrr.......!!!". Si Dyna ngan Danish pon dah menggigil2... Haaiizz mcm2 budak2 nie lah.... The best part, budak kecik Qis nie rilek jer.. siap leh lambung2 snow tu..... Bibir dah mcm birat pon masih mcm takder aper2 gitu.. heheheh. Lepas tu kita decide untuk kluar. Kasi panas badan sikit. Sebab si Danish dah ckp "Mummy, i dah tak rasa my feet nie.. dah kebas2. My nose pon i dah tak rasa...". Boleh gitu...?? Hahahaha. 

After dat kita decide to get gloves for the kids lah. Mula2 tak beli. Pakai jacket tu jer masok dlm. Tak dijangka kan sejuknyer, Perrgghhhhh....... So right after kids suma dah pakai sarung tangan, kita masok lagi. Konon2 tu nak lama sikit kat dlm tu lah..... Hahahahaha...Tak sampai 30mins pon, dah sejuk jgk... Aku yg dok amik gambar nie, tgn dah gigil2 ah.... Keh keh keh. Ader a few picts lah yg dpt aku amik. Here it is.......


Nie lah entrance dan exit nyer. Yang pintu belah kiri terbukak tu entrance. Yang tertutup belah kanan tu untuk memblahkan diri.


Gloves anak2...Yang pink tu Dyna nyer, biru Danish nyer n purple Qistina nyer.


Budak2 nie excited betol bila dah masok kat dlm. Ader lah patong2 Polar Bear & Penguin yang dihiasi dgn kapas sebagai 'snow'.


Haahh.. baru ckp pasal Polar Bear kan dia dah timbul kat sini. Nie lah keluarga Polar kita.


Time nie sebenar2 nyer si Qis nie baru jer bangun tido. So bila masok dlm nie, puting tu masih melekat lagi kat dlm mulut dia. Dia tgk keliling2 mcm blur2 gitu kan.


Nie actually ngah look around while waiting fr queue kat tempat amik jacket tu kurang sikit lah. At the same time, hubby explain lah sikit2 kat Qis pasal Polar Bear tu. Ntah paham ke tidak, Wallahu'alam....


Yang nie memang suma dah tak sabar nak masok actually. Si Qis nyer jacket tu lah yang paling kecik.. Hehehe. Tapi tetap besar untuk dia. Haahhh part nie lah hubby tanyer "Tebalnyer jacket nie. Sejuk sgt ke dlm tu...??" Dah nama nyer Snowalk, takkan lah tak sejuk kan... Adooiiiiii.......


Ok this part, kita betol2 kat sebelah pintu masok dlm bilik snow tu. Qis over excited nampak Penguins2 tu... she keep saying, "Mummy... mummy... wewinnn (penguin)..!!". So sempat lah amik gambar b4 kita betol2 masok dlm..


Ok.. kan dah  masok dlm. Baru2 masok tu takder lah rasa sgt... So time nie blom rasa sejuk gila. Hehehe ... Budak2 nie pon masih mcm overwhelmed gitu lah kan....


Kat dlm tu ader byk ice sculpture2. Ader drg bentukkan mcm kapal, igloo, penguin n etc.


Mcm2 colour pon ader tau... All these lightings make the whole place really nice lah.


Muka tetap maintain walaupun sejuk.


 Dyna pon gitu. Pakai jacket tapi tetap pelok tubuh sbb SEJUK...!!!!! Brrrrrrr!!!!


Haahhh... Budak nie jer yg tak tau rasa sejuk. Org suma sembunyikan tgn dlm kocek lah, dlm jacket lah.. tapi dia rilek jer.... Puting tetap tak tinggal....


Nak suruh si Qis tu amik gambar skali kat sini. Tapi dia dok sebok main snow mcm gambar kat bawah nie ahhh....


Tu si Qis tu. Betol tak tadi2 aku ckp.. Suma sejuk, dia rilek jer....


Qis sure how to have fun lah... Mcm nie kalau betol2 nak gi negara yg ada snow, bawak si Qis jer lah. Dyna ngan Danish tak tahan sejukk... kekekeke. 


Muka posing mcm cute gitu...


That's another ice sculpture.... Penguins!!! Qis favourite animal.


Senyum2 si kakak tgk si adik nie main snow.


Sejuk yer Danish..??? Hehehe....


Dlm igloo.... Favourite spot ... sbb kurang sikit sejuknyer compare to out of the igloo.


Yang si kakak n abgnyer tu dah keras berdiri straight jer. Si adik siap posing lagi.... Selamba jer.


Asal amik gambar family sure aku takder.. Hahaha.. kesian si jurucamera nie. Nie last pict b4 kita finally kluar sbb semua dah kelaparan. Maklum, sejuk2, cepat lapar.. kekekeke.


Time nie, jacket suma dah kasi balik. But sbb budak Qis nie ngah have fun, asik nak penguin jer...


A very photogenic n spontaneous girl. 


Another family shot without me .... again....*sigh*


Danish naik atas 'rimau' just outside Snowalk tu. 


Ader wagon nie.. konon2 mcm dlm fairytale gitu lah.


3 beradik ......


Akhirnyer ader jgk gambar mummy n papa kan kiddos?? Hehehehe. (Pendek upanyer aku nie).

So tu lah al-kisah hari sabtu lepas.... An unplanned & last minute family outing. Ok now nak posing yang Sunday nyer outing lak. Kita tulis skali gus lah ek. Takot esok2 dtg lak penyakit malas nak update blog. Hehehehe.

Sunday, memang dah buat janji ngan my Uncle Ami n Aunt Tini yang dtg ke KL utk bercuti. Yerlah, budak2 ngah cuti skolah kan... So since they were here, might as well jumpa. Lagipun my uncle's kids(my cuzens lah) esp Izzul is close to my son Danish. Both are of the same age. Hehehehe. Kira Izzul tu pangkat uncle lah to Danish. Kecik2 dah ada pangkat uncle. Tak yah tunggu besar kan. Planning nyer, can meet them kat Sunway Pyramid at 2pm..But unsangkarable delay, get to meet them dah abt 3plus. Punya lah jam nak masok Sunway Pyramid tu. End up hubby gostan kete kluar out of the entrance parking n decided to masok parking via another entrance. Kalau kat Singapore memang takleh buat mcm tu. Suka2 gostan..Hahaha. Sini boleh aja... MALAYSIA BOLEH lah katakan...

Sampai jer dlm Sunway Pyramid nie, (dah berpuluh2 kali pegi pon masih sesat) nak kene carik famous amos sbb uncle n aunt ader kat situ. Finally, jumpa jugak. Hahahaha. So from there, kita let the kids have fun lah. Ader kids games kat LG2 nyer area tu. Biasa lah, budak kalau dah jumpa tempat mcm tu, alamatnyer tak ingat lain benda. Jgn kata budak yg dah paham, budak yg lom paham (Qistina) pon begitu asyik bermain. Each time habis jer pusingan game tu, sure dia bising sbb nak go 1 more round. Kita parents2 nie, dok rilek jer lah dan aku as usual jadi lah jurucamera nyer lagi. (Gambar aku yg takder.. hahaha). Here are the photos...(citer lom abis..ader sambungan nyer lagi..tapi kita layan gambar2 dulu k)


Danish & Izzul riding bumper car.. 


Kesian budak nie cuma dpt tgk jer. Mcm geram gitu dari tepi. Nak cubit2..!!!


Danish n Izzul still playing bumper car.


All the kids up on the Ferris Wheel. Nampak tak Qis?? Hehehe. Kecik jer dia n tak tau takot dok situ. Same thing parents kat bawah jer dok tunggu drg.


They are done after abt 3-4 rounds of Ferris Wheel ride. Aku pon lost count sbb kekek2 tgk budak kecik tu lambai2...


Danish on the train ride. Sengeh jer dia....


Terpaksa lah si kakak nie melayan si adik naik Choo-Choo Train. Kalau aku yg masok, confirm tak muat seat! Wuakakaka....


Yang nie is the last ride... Carousel... and yang nie lah yg buat si Qis tu melalak tak sudah sbb nak naik lagi. "Next time lah k sayang....". Si kakak nie ajak dia duduk kat sleigh tu but Qis insisted nak naik horse..."Mummy, os..". (Amcam Mr. Os leh masok dlm this picture lak...hahahah). The 'Os' tu Qis is referring to HORSE. Hehehe. Pelat... pelat.


So right aft drg abis main tu, terjumpa pulak my another Aunt Janah n Uncle Sani (pangkat aunt n uncle from my nenek sedara side). So bual nyer bual nyer bual, last2 all decided nak convoy to Dengkil R&R for Satay Kajang.... So, Zoooooommmmmm we went...

Tu lah yang kita mkn.... berderet mangkok n lidi satay..hehehe


Budak2 as usual lah, kalau dah jumpa sure main. Lari sana lari sini....


Bila dah jumpa, mcm nie lah jadi nyer. Berbual non-stop.... Kene pulak hubby yang memang kaki berbual, So jadi lah....



Haah. Tu lah blog kali nie. Selalu takder lah panjang berjeler mcm nie kan. Sekali tulis, amik ko.. Hehehe. Selamat membaca buat semua ek. Jgn boring tau.... Sehingga kita berceloteh lagi with other stories pulak.... Berhati2 di jln raya ..... *peace*... :):):)





1 comments: