* GOOGLE+ FANS *

* FANS *

Friday, March 1, 2013

~~ SEPI SEKIAN LAMA ~~



MasyaAllah, dah lama jugak tak berblog. Bila nak carik kesempatan nak blog-ing nie, ader jer hal nyer. Lepas satu, satu yg sakit sebenarnyer. 

Pada mula nyer, it starts frm my son Danish yg demam panas lepas tu leads to batok2 lah pulak. Berhari demam, den batok sampai seminggu tak ilang2. Sampaikan dah berbotol mkn ubat batok. Last2 batok tu mengundang semputnyer pulak sampaikan terpaksa hubby bawak dia gi Spital Serdang (sbb tu yg terdekat, walaupun tak cover oleh ING) utk neubalizer nyer. Balik dari spital, tgk ubat ader antibiotics. Mungkin sbb dah seminggu tak baik2. 

Akhirnyer bila dah dlm process to recovery, aku pulak yg kene batok2 sampai akhirnyer peristiwa 1997 berulang kembali. Terpaksa aku ber-neub jgk lepas dah 'tembak' ventolin evohaler pon tak ilang2. Dah alhamdulillah, lebih kurang seminggu lepas tu aku pon pulih. 

Bila aku dah on my recovery 'path', si budak kecik nie Qis nie pulak yg kene demam lepas tu batok2 jgk. Demam sampai 3 hari pon tak ilang2, dikasi mkn paracetamol dia kluarkan balik so last2 pegi doctor, doc kasi 'bullet' since dia tak nak mkn paracetamol. Terpaksa aku jadi doctor cucuk bontot dia ngan bullet fr 3 days again b4 finally aku leh paksa dia mkn paracetamol n brufen. Masa gi doc tu, doc dah kasi antibiotics utk dia n alhamdulillah dia tak muntah bila mkn antibiotics Zithromax yg aku rasa kalau mana2 budak mkn confirm mcm nak muntah. Hahaha. Pelik kan... antibiotics si Qis boleh mkn tapi paracetamol dia takleh mkn... Ha ha ha... It took her abt 2wks b4 she fully recover frm the viruses.

But it doesnt end there..... a few days b4 Qis recover fully, Dian pulak yg kene demam but with a few days of paracetamol, dia dah ok. Tapi lepas tu batok2 pulak dia laaaaa.... Memang berjangkit2 lah sakit nie. Dah dekat 1 wk dia kene batok till smlm bawak dia gi doc n doc kasi ubat antibiotics. Still batok2 now, walaupun dah 14tahun, masih kene paksa mkn ubat.. haaiizzz budaaakkkk budaaakkkkk....

Tu yg aku maksud kan earlier, lepas satu, satu yg sakit. Penat aku jaga bila bdk2 sakit walaupun yg 2 tu dah besar. Di sepanjang perjalanan yg penat dan penuh dgn virus nie, aku sempat jgk lah amik gambar n video. Nanti aku uploadkan k a few picts...

 

Nie lah gambar dia baru kene demam. 



Haahh... yg nie, nampak mcm dia ok jer kan tapi sebenarnyer dia sakit tu. Masih demam sikit2 dan batok2 yg teruk hingga perlu neub jgk...



Nie lah 2 budak yg akhirnyer dah baik n happy dpt main luar. Yg kecik tu mmg mcm tu, suka berposing kalau bergambar..


Inserted bawah nie pulak ader lah video yg aku dpt upload.. but disebabkan yg 2 tu dah besar dan malu utk di video-kan, si kecik nie jer lah yg selalu memenuhi Youtube aku.. he he he...



Video nie dirakam time dia dah sakit tapi mcm tak sakit kan... tu lah Qistina Qaisarah..



Yang nie pulak, dia dlm process recovery walaupun batok2 tu sebenarnyer...



Alhamdulillah, nie dia dah recover fully. Syukur sangat2. Dlm video nie dia sebenarnyer nak baca doa buka puasa.. hehe. Blame it on Upin Ipin fr all this k...



Video Qis bila dia buat main my onions.. tonggang terbalik bawang2 ku itu.... hehehehe.


So tu lah citer disebalik kesepian ku.. He he he. Sampaikan dah letih sebenarnyer badan nie ah... So sehingga berblogging lagi.... xoxo <3





0 comments: