* GOOGLE+ FANS *

* FANS *

Friday, March 30, 2012

~~ Extreme Tired But Wat To Do ~~




Alahai, dah tak tentu hari bila bab update blog nie. Memang hajat dihati nak update hari2 tapi aper kan daya, masa yg tak tentu halanyer hehehe. So bila ader chance nak update, I make full use of my time lah. But it wont be as wonderful as if I have lots of time lah kan. 
Currently, memang ngah sibuk gila. Dgn urusan anak2, dgn Qis yg asik nak panjat sofa jer..so susah lah nak duduk diam2, cari ilham nak update blog nie kan. Kalau dia ngah main, kita mesti nak dok melayan dia.. Bukan nyer dia tau nak main sendiri.. hahaha. Sedangkan nak masak pon kekadang asik kejap2 tutup api stove tu jer. Sedap atau tidak masakkan tu nasib lah org2 yg kat dlm umah nie yer. Keh keh keh.
Insyaallah nanti 7th April, nak buat Aqiqah si Qis. Tak buat aper2 lah just Aqiqah kambing den masak n kasi org2 surau mkn. Nak buat dulu masa dia kecik lagi, ongkosnyer blom tebal..hahah. Al-maklum, kita nie bersalin kat Singapore. Kos hospital kat sana tak sama mcm kat Malaysia nie. Aritu ader gi visit kawan tu sbb dia baru jer bersalin. Tgk bil spital dia, alahai.. full cost dia cuma RM30+ jer... Murah gila tu. For everyone nyer info, I beranak kat Singapore, full cost is S$2900. Tu in Singapore dollars tu.. so leh imagine lah yer kenapa sampai tunda2 nak Aqiqahkan si Qis nie. Tapi kata org tua2, ader rupa aderlah harga nyer. With that cost, mmg lah layanan kat spital Singapore tu tiptop. Mkn pon sedap!! Hahahah. 
Esok nak gi Serting.. biasa lah kan kalau dah gi Serting nie nak tgk saper kan. Of course my in laws lah sbb dah lama tak tgk drg.. lebih kurang 3 minggu. 3 minggu tu kira lama ke ek?? :P .. kalau compare to tgk my own parents yg 3 mths once baru lah balik sana... Sendiri fikirlah yer.. hahahhaha.
K lah, for now tu jer.. nanti ader masa, update lagi together with some pictures lah ek.. sbb boringkan blog asik menceceh jer...
Nitey nitey suma..!!! Enjoy in wateva u do... ;)

0 comments: